Χριστόπουλος Γιώργος και συνεργάτες. Εμπειρογνώμονες θέρμανσης και κλιματισμού περιοχής Θεσσαλία Καρδίτσα. Εγκατάσταση, Επισκευή, Συντήρηση HVAC.

Δευτ-Παρ: 08:30 - 21:00

Σάβ: 08:00 - 15:00

Διατίθεται υπηρεσία έκτακτης ανάγκης

Καλέστε Σήμερα (24413) 05275

Δωρεάν Εκτιμήσεις.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Συχνές Ερωτήσεις

Αν έχετε ερωτήσεις, Έχουμε απαντήσεις!

Το HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning) είναι συντομογραφία για Θέρμανση, Αερισμός και Κλιματισμός. Το HVAC χρησιμοποιείται συχνότερα για να απεικονίσει ολόκληρο το σύστημα θέρμανσης και ψύξης που αποτελείται από το σύστημα των αγωγών , τα φίλτρα αέρα, τα χειριστήρια ύγρανσης και τα ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Το πιο σημαντικό μέρος της πτυχής συντήρησης HVAC είναι η διατήρηση απεριόριστων ροών αέρα. Η σκόνη, η βρωμιά και τα σκουπίδια είναι οι χειρότεροι εχθροί ενός συστήματος HVAC. Είτε πρόκειται για εσωτερική είτε για εξωτερική μονάδα, πρέπει να διατηρείτε όλα τα φίλτρα καθαρά και τους εναλλάκτες θερμότητας και τα πηνία χωρίς περιορισμούς.

Συνιστούμε να ελέγχετε και να συντηρείτε το σύστημα θέρμανσης και ψύξης δύο φορές το χρόνο. Ιδανικά μια ανοιξιάτικη και μια φθινοπωρινή επιθεώρηση. Επίσης, σας συνιστούμε να καθαρίζετε ή αν χρειάζετε να αλλάζετε τακτικά το φίλτρο σας, ανάλογα με τον τύπο του φίλτρου που έχετε. Αυτό από μόνο του μπορεί να εξαλείψει πολλά από τα πιο κοινά προβλήματα που χρειάζονται επιδιόρθωση και μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα σοβαρής βλάβης.

Εντοπίστε την ετικέτα στην εξωτερική επιφάνεια του εξοπλισμού για μια ημερομηνία κατασκευής. Εάν ο εξοπλισμός είναι μικρότερος των πέντε ετών, μπορεί να έχει εγγύηση, αλλά μπορεί επίσης να μην βασίζεται στο μοντέλο. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της εγγύησης αλλάζουν από τον κατασκευαστή και την εταιρεία εγκατάστασης. Η Monstercool μπορεί να επαληθεύσει την κατάσταση εγγύησης του συστήματος θέρμανσης και ψύξης μέσω της φόρμας Λήψη εγγύησης.

Η τακτική καθαρισμού ή αντικατάστασης του φίλτρου βοηθά το σύστημα θέρμανσης και ψύξης να λειτουργεί αποτελεσματικά σε καταστάσεις αιχμής και βελτιώνει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε ή να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα για να διασφαλίζετε τη σωστή ροή του αέρα και να διατηρείτε το σπίτι σας απαλλαγμένο από σκόνη, αλλεργιογόνα και μικρόβια. Ανάλογα με τον τύπο του φίλτρου που διαθέτετε, μπορεί να χρειαστείτε εβδομαδιαία ή μηνιαία αντικατάσταση ή καθαρισμό φίλτρου. Ο τεχνικός σέρβις ή εγκατάστασης της Monstercool θα σας προτείνει τα ιδανικά φίλτρα και προγράμματα αντικατάστασης για τις μονάδες σας.

Ναί. Ο δυνατός εξοπλισμός θέρμανσης και ψύξης συμβάλλει στην ηχορύπανση. Αν και καμία οικονομική εξοικονόμηση δεν συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα ήχου, η βαθμολογία ήχου (db) ενός συστήματος ψύξης ή θέρμανσης (A/C), μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην άνεση και την απόλαυση του σπιτιού σας. Η στάθμη ήχου ενός κλιματιστικού ή μιας αντλίας θερμότητας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία και η μάρκα της μονάδας, καθώς και το αν ο συμπιεστής είναι μονωμένος ή όχι, μπορεί να συμβάλει στην ποσότητα του θορύβου που παράγει.

Κάνει περίεργους θορύβους; Ψύχει ή θερμαίνει επαρκώς όλους τους χώρους του σπιτιού σας; Χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για να κρυώσει ή να ζεσταθεί; Αυξήθηκαν οι λογαριασμοί ρεύματος χωρίς προφανή λόγο; Οποιοδήποτε από αυτά είναι σημάδια ότι μπορεί να έχετε πρόβλημα που χρειάζεται σέρβις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όσο περισσότερο καθυστερείτε, τόσο χειρότερα θα επιδεινωθούν τυχόν υποκείμενα προβλήματα. Επομένως, φροντίστε να επικοινωνήσετε με την Monstercool για να ελέγξετε το σύστημά σας κάθε φορά που παρατηρείτε κάτι ασυνήθιστο.

Το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα καλύτερο. Η απόδοση και η αποτελεσματικότητά του είναι που μετράνε. Πριν αγοράσετε ένα σύστημα Ψύξης - Θέρμανσης, θα πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας έχει το κατάλληλο μέγεθος ώστε να ταιριάζει με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Ο ειδικός της Monstercool θα αξιολογήσει διεξοδικά τις απαιτήσεις του σπιτιού και της άνεσης σας, για να καθορίσει το σωστό μέγεθος και να κάνει την κατάλληλη σύσταση.

Μερικές γρήγορες συμβουλές:

  • Καθαρίζετε ή αν χρειάζεται αντικαθιστάτε τα φίλτρα σας συχνά.
  • Το σύστημά σας θα θερμαίνεται και θα κρυώνει πιο ομοιόμορφα όταν ο ανεμιστήρας είναι στη θέση "on" (Σε πολλά μοντέλα αυτό γίνεται αυτόματα). Ο φυσητήρας παρέχει συνεχή κίνηση του αέρα σε όλο το σπίτι και επιτρέπει την καλύτερη διήθηση.
  • Τοποθετήστε τέντες, κουρτίνες, παντζούρια ή μεμβράνες σε παράθυρα που εκτίθενται σε ακραίο ηλιακό φως για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του δωματίου σε μέτρια επίπεδα.

Μπορεί να προσπαθήσατε να καλύψετε τις οσμές εσωτερικών χώρων ψεκάζοντας αποσμητικά χώρου ή ανάβοντας κεριά. Δυστυχώς, αυτές οι τακτικές κρύβουν μόνο τις μυρωδιές, δεν τις διώχνουν. Αυτές οι θεραπείες μπορεί στην πραγματικότητα να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα του εσωτερικού αέρα από χημικές ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμό των ματιών στους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Βακτήρια, ακάρεα σκόνης, τρίχωμα ζώων, σάλιο γάτας και μούχλα, μπορεί επίσης να είναι οι ρίζες του προβλήματος της οσμής του σπιτιού σας. Μια μέθοδος για τον καθαρισμό του αέρα είναι η ενσωμάτωση μικροβιοκτόνων (UV) φώτων στο σπίτι σας, τα οποία βοηθούν στην εξάλειψη των οσμών και στην αναστολή της ανάπτυξης βιολογικών ρύπων, αποστειρώνοντας τις επιφάνειες στο σύστημα HVAC. Καθαρίζουν επίσης τον αέρα, αποτρέποντας την ανάπτυξη ρύπων. Οι λάμπες UV είναι εγκατεστημένες για να λειτουργούν με το σύστημα άνεσης του σπιτιού σας.

Μερικές φορές ο κακός αερισμός συμβάλλει στις δυσάρεστες οσμές. Η συμπύκνωση υγρασίας στα παράθυρα των τοίχων και ο στάσιμος αέρας είναι σημάδια ανεπαρκούς αερισμού. Ένας ειδικευμένος τεχνικός της Monstercool μπορεί να επιθεωρήσει το σύστημα άνεσης του σπιτιού σας για να διαπιστώσει εάν αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο τεχνικός μπορεί επίσης να σας ενημερώσει πώς να λύσετε την ικανότητα του συστήματος εξαερισμού να κυκλοφορεί και να ανανεώνει σωστά τον αέρα εσωτερικού χώρου.

Κάθε άτομο και κάθε σπίτι συνεπάγεται μια διαφορετική ανάγκη άνεσης. Το όριο του ερεθισμού και τα ερεθίσματα που επηρεάζουν την υγεία και την άνεση των ανθρώπων συνδυάζονται για να καθορίσουν τις κατάλληλες λύσεις. Τα υψηλά επίπεδα κατωφλίου μπορεί να απαιτούν απλές λύσεις όπως ένα καλύτερο φίλτρο αέρα. Τα χαμηλά επίπεδα κατωφλίου ενδέχεται να απαιτούν σύστημα καθαρισμού αέρα για τη μείωση των ερεθιστικών και ερεθιστικών παραγόντων. Με μια κάρτα αναφοράς υγείας στο σπίτι, οι ειδικοί σέρβις μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια προϊόντα βελτίωσης του εσωτερικού αέρα είναι κατάλληλα για εσάς.

Σύμφωνα με μελέτες που εκπονήθηκαν από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, η έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι 100 φορές μεγαλύτερη από ό,τι σε εξωτερικούς χώρους. Το συχνό ξεσκόνισμα και το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ποσότητας σκόνης και ακάρεων σκόνης που υπάρχουν στο σπίτι σας. Ωστόσο, δεν μπορούν να εξαλειφθούν όλα τα αιωρούμενα σωματίδια. Οι συσκευές φιλτραρίσματος μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη σωματιδίων που είναι πολύ μικρά για να πιαστούν από την ηλεκτρική σκούπα. Ορισμένες συσκευές φιλτραρίσματος περιλαμβάνουν μονάδες υπεριώδους φωτός, φίλτρα αέρα, ανεμιστήρες ανάκτησης ενέργειας (ERV), ανεμιστήρες ανάκτησης θερμότητας (HRV) και ηλεκτρονικά καθαριστικά αέρα. Μια κάρτα αναφοράς υγείας στο σπίτι από τους ειδικούς σέρβις θα παρέχει τις πληροφορίες σχετικά με το ποιες συσκευές βελτίωσης του εσωτερικού αέρα είναι κατάλληλες για εσάς. Για να λάβετε μια κάρτα αναφοράς υγείας στο σπίτι και να πάρετε προσωπικές συμβουλές για την ποιότητα του αέρα, επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι ρυθμίσεις θερμοκρασίας εξαρτώνται από την εποχή του χρόνου και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Το καλοκαίρι, η μέση ρύθμιση θερμοκρασίας είναι 25C°-26C°. Το χειμώνα οι 20C°-22C° είναι ο κανόνας. Θυμηθείτε,προσπαθήστε να αποφύγετε τις δραστικές αλλαγές θερμοκρασίας. Μην ρυθμίζετε τη θερμοκρασία σας σε ακραίες θέσεις. Αυτό θα κάνει τη μονάδα σας να εργαστεί σκληρότερα για να επιτύχει την επιθυμητή ρύθμιση θερμοκρασίας.